Novi članovi

Bexexpress se pridružuje CCIFS

Jedan od lidera na tržištu poštanskih usluga

Još od osnivanja firme 2010. godine, kompanija Bex kretala se uzlaznom putanjom, sa težnjom da uslugu dostave paketa dovede na najviši mogući nivo. Usluga se vrši po principu danas za sutra. Mreža poslovnica je vrlo rasprostranjena, trenutno postoji 41 Bex poslovnica u gradovima širom Srbije i 42 paket šopa. U Bexu trenutno radi oko 1.300 zaposlenih, koji dnevno obrade do 80.000 paketa. Na kraju 2023. godine, to je rezultiralo impresivnom brojkom od preko 10 miliona preveženih paketa.

Poslednjih godina, Bex je svoju uslugu unapredio ne samo širenjem mreže poslovnica, već i kroz brojne projekte usmerene ka održivom razvoju. Bex je krenuo putem održivosti još 2020. godine. Prvih 30 električnih vozila brzo je donelo značajne uštede u gorivu, ali i pozitivne reakcije klijenata. Danas, Bex flota broji čak 380 električnih vozila, a plan je da u budućnosti sve Bex isporuke budu realizovane isključivo putem električnih vozila, jer je misija Bexa- održiva dostava.

Kako bi električna vozila mogla da funkcionišu na duže staze, Bex je postavio solarne panele koji pokrivaju krovne površine svojih objekata, sa kapacitetom od oko 700 kW, što odgovara otprilike 1700 solarnih panela. Ovi paneli ne samo da omogućavaju punjenje električnih vozila, već i doprinose elektifikaciji samih objekata, čime dodatno podržavaju misiju održivosti kompanije.

Bex je našao način i da višak energije skladišti, tako što je instalirao prvu bateriju za skladištenje energije kapaciteta 1 MWh, čime je obezbeđeno stabilno snabdevanje energijom u periodima visoke potrošnje, ali i smanjuje zavisnost od konvencionalnih izvora energije.

Bex kurirska služba, deo je Balkan grupe koja je najveća kompanija po broju zaposlenih. Bex je vrlo brzo postao jedan od lidera na tržištu poštanskih usluga, ali i jedan od simbola Balkan grupe koja postoji već 27 godina na tržištu i trenutno u svojim redovima ima 13 kompanija.

Zahvaljujemo kompaniji Bexexpress na pridruživanju našoj Komori i radujemo se zajedničkom uspehu i saradnji!

Ostale novosti

No news available.

Naši događaji

Više novosti

Share this page Share on FacebookShare on Linkedin