Nagrade Gault & Millau dodeljene i u Srbiji: tri kuvarske kape za dva beogradska restorana.
U Beogradu uručene godišnje nagrade međunarodnog vodiča Gault & Millau.
Prvo srpsko izdanje ovog veoma uticajnog vodiča, prisutnog u dvadesetak zemalja sveta, predstavljeno je na svečanosti u hotelu Crowne Plaza.
Dva restorana, Langouste i Salon 1905, osvojili su 3 kuvarske kape na skali od jedan do pet, što je obeležje poznatog francuskog vodiča osnovanog 1972. godine.
Sudije prvo ocenjuju kvalitet hrane, kao i kuvara i njegovo kuvanje, a na ukupnu ocenu dodaju utiske usluge, cene i ambijent bara. Za procenu srpske gastronomske ponude bilo je zaduženo sedam inspektora - četiri stranca i tri Srbina, koji su svoj posao obavljali potpuno anonimno.
Svečanoj atmosferi doprineli su i „mehurići”: pored šampanjca Bilekart-Salmon, u nastavku programa su bile i degustacije najboljih restorana u Beogradu.