Komora  •  Članovi

Prvi sastanak CEBAC-a: Izbor generalnog sekretara i definisanje budućih koraka

Sanja Ivanić, generalna direktorka Francusko-srpske privredne komore, jednoglasno je izglasana za generalnu sekretarku CEBAC-a

Održan je prvi sastanak Saveta evropskih poslovnih udruženja i privrednih komora u Srbiji (CEBAC), na kojem je raspravljano o izboru generalnog sekretara i budućim koracima Saveta.

Sanja Ivanić, generalna direktorka Francusko-srpske privredne komore, jedne od 13 potpisnica osnivačkog memoranduma, jednoglasno je izglasana za generalnu sekretarku novoosnovanog Saveta na period od godinu dana. Uloga generalne sekretarke biće da predstavlja Savet, komunicira o njegovim odlukama, stavovima i predlozima.

Takođe, na sastanku su dogovoreni i predstojeći pravci delovanja rada Saveta. U najkraćem roku biće formirana tri komiteta: ESG, Transport i HR komitet kao odgovor na aktuelne potrebe preduzeća članica svake od potpisnica memoranduma da diskutuju na ove tri teme i formiraju zajedničke pozicije i predloge ka institucijama Srbije.

 

Kao podsetnik, Savet evropskih poslovnih udruženja i privrednih komora u Srbiji (CEBAC) - COUNCIL OF EUROPEAN BUSINESS ASSOCIATIONS AND CHAMBERS osnovan je 14. maja potpisivanjem Memoranduma za osnivanje, od strane 13 evropskih poslovnih organizacija u Srbiji. CEBAC će se zalagati za dalji razvoj i podršku unapređenju pravnog, institucionalnog i konkurentnog poslovnog okvira za uspešno poslovanje svih preduzeća koja posluju u Srbiji - kako onih sa međunarodnim kapitalom, tako i onih sa lokalnim kapitalom. Takođe, težiće daljem unapređenju trgovinskih odnosa između evropskih zemalja i Srbije, sa ciljem obostranog prosperiteta, i zagovaraće implementaciju mera koje bi ojačale saradnju između srpskog tržišta i ostalih evropskih tržišta.

Evropske poslovne organizacije potpisnice: Belgijsko-Srpska Poslovna Asocijacija, Britansko-srpska privredna komora, Francusko-srpska privredna komora, Helensko privredno udruženje Srbije, Holandsko-srpska privredna asocijacija, Hrvatski poslovni klub, Komora italijansko-srpskih privrednika, Nemačko-srpska privredna komora, Nordijska poslovna alijansa, Poljsko-srpska privredna komora, Slovenački poslovni klub, Švajcarsko-srpska trgovinska komora, Udruženje italijanskih industrijalaca Confindustria Serbia.

Ostale novosti

No news available.

Naši događaji

Share this page Share on FacebookShare on Linkedin